Zdroj: http://www.draci.net/jihlava-2012-zhodnoceni.a129.html  •  Vydáno: 13.5.2012 10:27  •  Autor: PeVal

Jihlava 2012 - zhodnocení

jihlava 2011 Zpráva z našeho již čtvrtého srazu v Jihavě. Slunce a vítr byly přítomny, ale lidi nic moc ...

Tak je to za námi. Počasí vyšlo. Ráno a dopoledne bylo docela chladno, díky studenému větru. Později se oteplilo. Takže hlásím, že slunce a vítr byly přítomny. Vítr někdy až dost. Foukalo v průměru 3-4 m/s, ale v poryvech to šlo až k 7 m/s.

Základní sestava se sešla jen v omezeném počtu. Kluci a holky z Čech se většinou omluvili, kvůli pracovnímu vytížení a většina kluků z Brna bez omluvy nepřijela. Naštěstí byl přítomen už nestor srazů – Michal47. A přijeli i někteří noví zájemci jak s akrobaty, tak s jednošňůrovými draky.

Pro zájemce jsem udělal přednášku s ukázkami o dračí historii, typech, konstrukci. Pak už jsem se zaměřil na řiditelné akrobatické draky, kde jsem popsal rozdíly od ultralite až po vented draky, vysvětlil a ukázal, jak správně odstartovat, ovládat draka a přistát.

Potom ti zkušenější šli s Michalem trénovat a zkoušet triky.

V odpoledních hodinách se ukázali i Jihlaváci s dětmi a jednošňůrovými draky.

Vzhledem k počtu a různorodosti účastníků žádné soutěže neproběhly. Jen jsem některým zájemců předal rozpis základních prvků pro přesné létání, ve kterých se soutěží na drakiádě v Bořitově u Černé Hory. Aspoň mohou trénovat a pak se lépe umístit.

Opět vznikl krátký článek o srazu od pan Jíry, redaktora z Jihlavského deníku.

Ještě před příštím srazem v Jihlavě 2013, se budeme snažit potkat na drakiádě v Bořitově.

Omlouvám se za nepřítomnost fotek, ale nenašel se nikdo, kdo by měl čas a náladu na focení. Všichni raději létali ;-)