Zdroj: http://www.draci.net/snowkiting.a34.html  •  Vydáno: 25.8.2009 16:37  •  Autor: PeVal

Snowkiting

Popis co to je snowkiting.

snowkiting - lyže a padak/kite

Snowkiting je nový adrenalinový sport na sněhu (chvílemi i ve vzduchu), kde se využívá síly větru a jste pomocí řiditelného tažného draka (anglicky = kite) taženi na lyžích nebo snowboardu.

V našich domácích podmínkách je ideální zejména varianta turistiky - máme velký počet rozsáhlých polí a luk ve výškách, kde se drží poměrně dlouho sníh, takže mimo vyhlášené lokality, kterých je už dnes v ČR kolem třiceti, je možné kitovat téměř všude, kde to podmínky dovolí (otevřený terén, není tam vedení VN, stromy, je tam asi 10-15 cm sněhu).

Co k tomu potřebujete?

Tažného draka/kite si můžete pořídit již od asi 1500 Kč (takový je ale spíše jen na hraní). Použitelný tažný drak/kite stojí od 5000 Kč až po několik tisíc či desítek tisíc korun (podle velikosti, typu a výrobce). Okolo 10000 až 15000 Kč již pořídíte velice slušný tažný drak/kite. Ti náročnější si mohou pořídit tažný drak/kite okolo 20-30 tis.Kč (ceny se týkají komorových tažných draků/kitů) Může se vám to zdát hodně, ale zkuste se zamyslet, kolik ušetříte za vleky a možná i dopravu. K ježdění stačí i větší zasněžená louka, kterou najde u nás skoro všude. Nebo si můžete vzít brusle a jít jezdit na zamrzlý rybník. Při snowkitingu můžete jezdit libovolným směrem, na rovných, nebo zvlněných pláních a dokonce i v horách, v kopcovitém terénu. Můžete použít draka místo lyžařského vleku. No není to nádhera. A s tažným drakem/kitem si určitě užijete větší zábavu a proženete tělem více adrenalinu než ve frontách na vlek ;-)

S tažným drakem/kitem si užijete i když nemáte prkno, lyže, či sníh. Můžete s ním v létě jezdit na in-linech, moutainboardu, buggyně, travních lyžích nebo s ním můžete jen tak létat na místě, na suchu - protáhnete se, pobavíte, za posilujete a můžete si také zaskákat.

snowkiting - lyže a padak/kite

Draka můžete nosit sebou na výlety apod., protože malý se složí do velikosti krabice od mléka a větší asi jako smotaný spacák. Draka si můžete pořídit pro celou rodinu nebo do party a navzájem si ho půjčovat. Prostě to zkuste!

Začít s kitem hned jezdit na lyžích nebo snowboardu vám nedoporučejeme. Ideální je, získat první zkušenosti z ovládání kitu na místě, nejlépe pod vedením někoho zkušenějšího. Zde vám můžeme nabídnout naše kurzy. Šikovnějším stačí hodina létání na zvládnutí základů, které pak již mohou samostatně rozvýjet. Až máte jistotu, že tažného draka/kite ovládáte a ne on vás ;-) tak můžete nasadit lyže nebo snowboard a vyrazit. A pak už jen závysí na vaší šikovnosti.

snowkiting - lyže a padak/kite

Při létání s kitem dodržujte bezpečnost! Létejte na volném prostoru, daleko (aspoň 100 m) od různých stromů, stožárů, budov a dalších předmětů (ploty, auta, lidi, ...) ve směru větru nebo vašeho pohybu.

Pokud se rozhodnete pro nějakého draka, tak se můžete obrátit na nás. Prodáváme draky a příslušenství, kiteboardy, tažné draky pro kiting, snowkiting, kitesurfing, cvičné draky, apod.

Nabízíme také komplexní služby: prodej - kurzy - půjčovna - konzultace

snowkiting - lyže a padak/kite